Kurczak nadziewany
Składniki:1 duży kurczak (około 2 kg )
Farsz
30 dkg mięsa mielonego
10 dkg wątroby wieprzowej
10 dkg świeżego boczku
1 jajko
sól pieprz majeranek słodka papryka
2 łyżki masła
Wykonanie:
umytego kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym
oprószamy solą pieprzem
Farsz:
mięso łączymy z pokrojona wątróbką boczkiem
dodajemy jajko sól pieprz
Wykonanie:
umytego kurczaka osuszamy ręcznikiem papierowym
oprószamy solą pieprzem
Farsz:
mięso łączymy z pokrojona wątróbką boczkiem
dodajemy jajko sól pieprz
farsz dokładnie mieszamy
kurczaka nadziewamy farszem na wierzch dajemy masło
pieczemy w 190 st około 2 godzin
podczas pieczenia podlewamy powstałym sosem
kurczaka nadziewamy farszem na wierzch dajemy masło
pieczemy w 190 st około 2 godzin
podczas pieczenia podlewamy powstałym sosem