Składnik
3 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
2 szklanki mleka
20 dkg masła
10 dkg kokosu
10 dkg herbatników
1 szklanka cukru
kokos do posypania
mleka gotujemy zalewamy kokos i herbatniki
masło ucieramy do białości dodajemy zimny kokos herbatniki
ucieramy na puszysty krem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej dodajemy mąkę proszek
ciasto dokładnie mieszamy
dajemy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 35 minut
z ciasta ścinamy wierzch miksujemy
na pozostałe ciasto wykładamy krem
wierzch ciasta posypujemy obficie kokosem