Sernik Lwowski z wiaderka
1 kg sera z wiaderka
1 szklanka cukru
3 jajka
1/2 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
3 jajka
1/2 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mielonego maku
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść rodzynek owoców kandyzowanych
starta czekolada
Wykonanie :
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy ser olej kaszę mannę proszek
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
dodajemy ser olej kaszę mannę proszek
masę serową bardzo dokładnie ucieramy
dzielimy na 2 części do jednej części dajemy mak mieszamy
a do drugiej część rodzynki mieszamy
masę serowa makową wykładamy na blaszkę 22 cm
masę serowa makową wykładamy na blaszkę 22 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
na masę serową makiem dajemy masę serową z rodzynkami
sernik pieczemy godzinę w 170 st
sernik pieczemy godzinę w 170 st
wierzch posypujemy starą czekoladą