Składniki :
1 szklanka białek
1.5 szklanki orzechów
1 szklanka białek
1.5 szklanki orzechów
1/2 szklanki mąki krupczatki
3/4 szklanki cukru
1 duża łyżka kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 duża łyżka kakao
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
3 budynie
1 litr mleka
10 dkg masła
3/3 szklanki cukru
1 słoik dżemu
okrągłe biszkopty
3 szklanki mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budynie
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
dodajemy masło cukier mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty
Wykonanie:
białka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy orzechy mąkę z proszkiem i kakao
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto kroimy na pól smarujemy dżemem
układamy biszkopty wykładamy budyń przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy budynie posypujemy mielonymi orzechami