Mój kanał na YouTube

Translate

Sernik Papieski z wiaderka








Sernik Papieski w wiaderka


Składniki:
1.5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
1 jajko
2 łyżki kwaśnej śmietany
szczypta soli

Ser
1 kg sera białego tłustego
2 jajka
2 budynie
1szklanka cukru

Beza orzechowa
1 szklanka białek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka orzechów mielonych
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka kaszy manny

Masa
25 dkg masła
1 szklanka masy kajmakowej

Słonecznik
1 szklanka słoneczniku
2 łyżki miodu
2 łyżki masła

Wykonanie:
łączmy z mąką proszek dodajemy olej śmietanę jajko cukier zagniatamy
ciasto wykładamy do formy 27 x 17 cm wyłożonej papierem do pieczenia 

Ser
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy budynie ser
masę serową bardzo delikatnie mieszamy 
na kruche ciasto wykładamy ser 
sernik pieczemy godzinę w 170 st

Beza orzechowa
białka ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy orzechy mąkę kaszę mannę masę mieszamy
wykładamy na blaszkę 27  x 17 cm wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 15 -20 minut w 170 st

Krem
masło ucieramy do białości dodajemy porcjami
masę kajmakową ucieramy na puszysty krem

Słonecznik
na patelnię dajemy miód masło lekko karmelizujemy
dosypujemy słonecznik chwilę smażymy mieszamy

 sernik smarujemy kremem nakładamy wkładkę orzechową 
wierzch smarujemy kremem posypujemy prażonym słonecznikiem