Mój kanał na YouTube

Translate

Rogaliki z ciasta francuskiego z orzechami

  



Rogaliki z ciasta francuskiego z orzechami

Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
1żółtko

Nadzienie 
20 dkg mielonych orzechów włoskich
1 łyżka mąki pszennej
1/2 szklanki bułki tartej 
2 jajka 
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
składniki nadzienia dokładnie mieszamy

Lukier
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka mleka
składniki lukru mieszamy 

Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru kroimy w trójkąty 
na brzegu dajemy nadzienie zwijamy rogaliki 
wierzch smarujemy rozmąconym żółtkiem
układamy na papierze do pieczenia
pieczemy w 190  st na złoty kolor około 25 minut
wierzch rogalików polewamy lukrem lub rozpuszczoną czekoladą