Składniki :
1/2 kg karczku
2 duże cebule
2 duże cebule
1 marchewka
1 czerwona papryka
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz słodka papryka
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz słodka papryka
Ziemniaki
1/2 kg ziemniaków
1/2 szklanki mleka
1 /2 szklanka mąki pszennej
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
przepuszczamy przez praskę
dolewamy mleko dodajemy mąkę
masę ziemniaczaną dokładnie mieszamy
przekładamy do worka cukierniczego
Wykonanie:
cebulę kroimy w piórka podsmażamy na tłuszczu
opłukane mięso osuszamy kroimy w kostkę dodajemy do cebuli
opłukane mięso osuszamy kroimy w kostkę dodajemy do cebuli
oprószamy solą pieprzem papryką
podlewamy wodą dusimy godzinę pod przykryciem
mięso wykładamy foremek
pieczemy około 30 minut w 190 st
mięso wykładamy foremek
pieczemy około 30 minut w 190 st