Racuszki z kwaśnego mleka
Składniki:
2.5 szklanki mąki pszennej
2.5 szklanki mąki pszennej
2 duże jajka
1 cukier waniliowy
2 szklanki kwaśnego mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz do smażenia
2 szklanki kwaśnego mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
do miski dajemy mleko mąkę cukier jajka proszek
ciasto dokładnie wyrabiamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem
Wykonanie:
do miski dajemy mleko mąkę cukier jajka proszek
ciasto dokładnie wyrabiamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem