Składniki :
3 jajka
2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Brzoskwinie
5 dużych brzoskwiń
brzoskwinie gotujemy 1 minutę we wrzącej wodzie
obieramy ze skóry kroimy na pół usuwamy pestkę
3 brzoskwinie miksujemy pozostałe kroimy w kostkę
3 galaretki
3 galaretki zalewamy 1 szklanką wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
łączymy z obiema brzoskwiniami
Beza kokosowa
6 białek
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szklanka kokosu
białka z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę kokos mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dolewamy olej mleko dodajemy mąkę z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy bezę kokosową
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto wykładamy bezę kokosową
ciasto pieczemy w 170 st około 45 minut
kroimy na pół wykładamy galaretkę z brzoskwiniami
ciasto dajemy do lodówki na 2 godziny