Kotlety z kalafiora
Składniki:1 średni kalafior
3 ziemniaki
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 cebula
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól pieprz curry
1 jajko
sól pieprz curry
zielona pietruszka
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
kalafior dzielimy na różyczki gotujemy 15 minut
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
kalafior dzielimy na różyczki gotujemy 15 minut
w osolonej wodzie ze szczyptą cukru
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
kalafior ziemniaki przepuszczamy przez praskę
cebulę kroimy w kosteczkę czosnek miażdżymy
doprawiamy solą pieprzem curry
dodajemy jajko mąkę masę mieszamy
cebulę kroimy w kosteczkę czosnek miażdżymy
doprawiamy solą pieprzem curry
dodajemy jajko mąkę masę mieszamy
formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rumiano z obu stron