Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
15 dkg masła
1 budyń
1 jajko
Beza kokosowa
5 białek
1/2 szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 kakao
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Śliwki
60 dkg śliwek
Beza kokosowa
5 białek
1/2 szklanka cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki kokosu
Wykonanie:
mąkę budyń mieszamy z cukrem proszkiem
Wykonanie:
mąkę budyń mieszamy z cukrem proszkiem
dodajemy jajko stopione masło śmietanę
ciasto wyrabiamy dzielimy na trzy części
do mniejszej części ciasta dajemy kakao mieszamy
Śliwki
Śliwki
śliwki płuczemy osuszamy kroimy na pół
usuwamy pestkę oprószamy mąką
Beza
białka ubijamy z cukrem na sztywno
ciasto jasne dzielimy na dwie części
Beza
białka ubijamy z cukrem na sztywno
delikatnie mieszamy z mąką kokosem
ciasto jasne dzielimy na dwie części
większą część ciasta wykładamy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
na ciasto dajemy śliwki a na nie ciasto z kakao bezę pozostałe ciasto
pieczemy 1 godzinę w 170 st