Składniki:
1.5 kg ziemniaków
1 cebula
2 jajka
10 dkg sera żółtego
3 łyżki mąki pszennej
2 ząbki czosnku
30 dkg pieczarek
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
3 łyżki mąki pszennej
2 ząbki czosnku
30 dkg pieczarek
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
obrane pieczarki kroimy w kosteczkę
ziemniaki cebulę czosnek ścieramy na tarce o dużych oczkach
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy pieczarki jajka mąkę starty ser
masę ziemniaczana dokładnie mieszamy
placki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor
ziemniaki cebulę czosnek ścieramy na tarce o dużych oczkach
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy pieczarki jajka mąkę starty ser
masę ziemniaczana dokładnie mieszamy
placki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor