Ciasto ucierane w wiśniami
Składniki :
3 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
3 jajka
1.5 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1 łyżka kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka drylowanych wiśni
Krem
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1/2 szklanki mielonego maku
1/2 szklanki cukru
12 dkg masła
starta czekolada
budyń gotujemy na mleku dodajemy masło cukier mak
krem dokładnie mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
większą część ciasta dajemy do formy 20 x 20 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
ciasto dokładnie mieszamy dzielimy na 2 części
większą część ciasta dajemy do formy 20 x 20 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
do pozostałego ciasta dodajemy kakao mieszamy
ciasto przekładamy do worka cukierniczego
na jasne ciasto wyciskamy ciasto kakaowe dajemy wiśnie
ciasto pieczemy w 170 st około 45 minut
na jasne ciasto wyciskamy ciasto kakaowe dajemy wiśnie
ciasto pieczemy w 170 st około 45 minut
na ciasto wykładamy ciepły krem
wierzch posypujemy startą czekoladą