Ciasto bez pieczenia Pomarańczowa pokusa
Składniki:
okrągłe biszkopty
Krem
1 litr soku pomarańczowego
3 budynie
Wykonanie:
formę 21 cm wykładamy biszkoptami
budynie mieszamy w 1 szklance soku pozostały sok gotujemy
dodajemy rozmieszaną zawiesinę masło cukier
gotujemy 3 minuty budyń często mieszamy
okrągłe biszkopty
Krem
1 litr soku pomarańczowego
3 budynie
1 galaretka
10 dkg masła
1 szklanka cukru
1 pomarańcza
starta czekolada
10 dkg masła
1 szklanka cukru
1 pomarańcza
starta czekolada
Wykonanie:
formę 21 cm wykładamy biszkoptami
budynie mieszamy w 1 szklance soku pozostały sok gotujemy
dodajemy rozmieszaną zawiesinę masło cukier
gotujemy 3 minuty budyń często mieszamy
dosypujemy galaretkę bardzo dokładnie mieszamy
na biszkopty wykładamy ciepły budyń
wierzch ciasta dekorujemy plasterkami pomarańcza posypujemy startą czekoladą
ciasto studzimy dajemy do lodówki na 4 godziny
na biszkopty wykładamy ciepły budyń
wierzch ciasta dekorujemy plasterkami pomarańcza posypujemy startą czekoladą
ciasto studzimy dajemy do lodówki na 4 godziny