Składniki:
3 duże jajka
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
15 dkg serka homogenizowanego
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Rabarbar
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
15 dkg serka homogenizowanego
1/2 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Rabarbar
1/2 kg rabarbaru
1 łyżki mąki pszennej
opłukany rabarbar kroimy oprószamy mąką
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy serek obie mąki z proszkiem dolewamy olej
ciasto dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia
większą część ciasta dajemy do formy
wykładamy rabarbar oraz pozostałe ciasto
pieczemy 45 minut w 170 st