Składniki:
2 szklanka mąki pszennej
2 jajka
3 łyżki stopionego masła
1 szklanka wody
3 łyżki stopionego masła
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
do miski dodajemy wodę mleko jajka mąkę
Farsz
1 szklanka kaszy gryczanej
5 pieczarek
5 pieczarek
20 dkg sera białego
1 cebula
1 łyżka masła
1 łyżka masła
sól pieprz
Wykonanie:
do miski dodajemy wodę mleko jajka mąkę
doprawiamy solą pieprzem dolewamy stopione masło
ciasto naleśnikowe mieszamy zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz:
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach
Farsz:
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach
podsmażamy na maśle całość dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem
pieczarki studzimy dodajemy kaszę ser farsz miksujemy
pieczarki studzimy dodajemy kaszę ser farsz miksujemy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
smażymy na tłuszczu na złoty kolor z obu stron