Gołąbki w botwince
Składniki:
kilka liści z botwinki
30 dkg mielonego schabu
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
sól pieprz czosnek majeranek
1 łyżka masła
1 cebula
1 szklanka zmiksowanych pomidorów
Wykonanie:
opłukane liście botwinki gotujemy 2-3 minuty
Wykonanie:
opłukane liście botwinki gotujemy 2-3 minuty
w osolonej wodzie osuszamy na ręczniku papierowym
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
łączymy mięso startymi jarzynami cebulą
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz bardzo dokładnie mieszamy
rozkładamy liście botwinki dajemy porcje farszu zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy 1 szklanką zmiksowanych pomidorów
gotujemy około 30 minut pod przykryciem na małym ogniu
cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy
łączymy mięso startymi jarzynami cebulą
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz bardzo dokładnie mieszamy
rozkładamy liście botwinki dajemy porcje farszu zwijamy
powtarzamy do wyczerpania składników
gołąbki układamy w garnku podlewamy 1 szklanką zmiksowanych pomidorów
gotujemy około 30 minut pod przykryciem na małym ogniu