1 szklanka białek
1 szklanka cukru pudru
2 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka octu
Nadzienie
1 galaretka cytrynowa
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki śmietanki
galaretkę zalewamy wodą
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
dolewamy śmietankę mieszamy
Wykonanie:
białka z cukrem solą ubijamy na sztywno
Wykonanie:
białka z cukrem solą ubijamy na sztywno
dodajemy mąkę ocet masę mieszamy
przekładamy do worka cukierniczego
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
przekładamy do worka cukierniczego
blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
wyciskamy jajeczka w środku robimy wgłębienie
suszymy w piekarniku w 120 st 30 minut a następnie godzinę w 100 st
w środek jajka dajemy nadzieniem pozostawiamy do zastygnięcia
w środek jajka dajemy nadzieniem pozostawiamy do zastygnięcia