Składniki:
1 kg łopatki
20 dkg wątróbki
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól pieprz liść laurowy ziele angielskie
czosnek z ziołami bazylia
Wykonanie:
opłukaną łopatkę kroimy w kostkę
1 cebula
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
sól pieprz liść laurowy ziele angielskie
czosnek z ziołami bazylia
Wykonanie:
opłukaną łopatkę kroimy w kostkę
zalewamy wodą gotujemy godzinę z warzywami
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim
do miękkiego mięsa dodajemy wątrobę cebulę gotujemy 20 minut
całość wyjmujemy dodajemy jajka bułkę część wywaru
doprawiamy solą pieprzem bazylią czosnkiem
całość wyjmujemy dodajemy jajka bułkę część wywaru
doprawiamy solą pieprzem bazylią czosnkiem
składniki pasztetu miksujemy
masę dajemy do formy keksowej 25 x 11 cm
pasztet pieczemy godzinę w 170 st