Mini pączki
3 szklanki mąki
1 szklanka mleka
3 dkg drożdży
3 łyżki cukru
2 jajka
wanilia
Wykonanie:
do letniego mleka dajemy 1/2 cukru drożdże
3 łyżki cukru
2 jajka
wanilia
sól
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
do letniego mleka dajemy 1/2 cukru drożdże
mieszamy rozczyn zostawiamy na 10 minut
do mąki dajemy rozczyn jajka cukier wanilię sól
ciasto mieszamy zostawiamy aż podwoi objętość
pączki kładziemy 2 łyżkami na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoto kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
posypujemy obficie cukrem pudrem
pączki kładziemy 2 łyżkami na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoto kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
posypujemy obficie cukrem pudrem