Faworki cynamonowe
Składniki:
2 żółtka
1.5 szklanki mąki pszennej
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jabłko
cynamon sól
tłuszcz do smażenia
cukier puder cukier waniliowy
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę żółtka śmietanę starte jabłko proszek
cynamon só
1 jabłko
cynamon sól
tłuszcz do smażenia
cukier puder cukier waniliowy
Wykonanie:
do miski dajemy mąkę żółtka śmietanę starte jabłko proszek
cynamon só
ciasto zagniatamy cienko wałkujemy
kroimy 1.5 cm paski o długości 10 cm
w środku faworków robimy nacięcie przewijamy
smażymy w dużej ilości tłuszczu
w środku faworków robimy nacięcie przewijamy
smażymy w dużej ilości tłuszczu
na złoty kolor wykładamy na ręcznik kuchenny
wierzch posypujemy obficie cukrem
wierzch posypujemy obficie cukrem