Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Śledzie pod kołderką z marchewki

 





Śledzie pod kołderką z marchewki

Składniki:
5 filetów śledzia a`la matias 
lub śledzia z zalewy octowej (Przepis tutaj
5 ogórki kiszonych
2 cebule czerwone
3 marchewki
1/2 cytryny
zielona pietruszka

Sos
5 łyżek majonezu
3 łyżki jogurtu
sól pieprz oregano
składniki sosu mieszamy

Wykonanie:
śledzie kroimy na 1/2 cm kawałki 
cebule kroimy w kosteczkę zakwaszamy sokiem z cytryny 
oprószamy solą pieprzem cukrem
ogórki kroimy w kosteczkę
marchewkę ścieramy na  tarce o dużych oczkach
śledzie układamy warstwowo smarujemy sosem 
oprószamy solą pieprzem
na wierzch dajemy startą marchewkę