Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i kapustą













Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami i kapustą


Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 żółtko
2 łyżki mleka
czarnuszka

Farsz
25 dkg pieczarek
10 dkg kiszonej kapusty
1 łyżka masła
sól pieprz majeranek
pieczarki kroimy podsmażamy na maśle 
dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością wody 
dusimy 30 minut pod przykryciem miksujemy 
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
farsz dokładnie mieszamy

Wykonanie:
ciasto francuskie odwijamy z papieru 
wycinamy foremką parzystą liczbę 
w 1/2 robimy robimy otwór składamy napełniamy farszem 
boki smarujemy rozmąconym żółtkiem z mlekiem posypujemy czarnuszką 
układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 200 st  st około 20 minut