Składniki:
4 jajka
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki cukru
4 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mielonych orzechów
Krem
1/2 szklanki mielonych orzechów
Krem
1/2 kg zmielonego sera białego
1.5 szklanki mleka
5 łyżeczek żelatyny
1 szklanka cukru
5 łyżeczek żelatyny
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1 puszka brzoskwiń
starta czekolada do posypania
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę z proszkiem orzechy mieszamy
ciasto dajemy na blaszkę 21 cm wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 25 minut
Krem
Krem
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącego mleka
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
ser ucieramy obiema cukrami i mlekiem
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
na ciasto wykładamy 1/2 masy
ser ucieramy obiema cukrami i mlekiem
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy
na ciasto wykładamy 1/2 masy
układamy brzoskwinie pozostałą masę
wierzch posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin