Ciasto miodowe z kremem
Składniki:3 jajka
3 szklanki mąki
2 łyżeczki sody
1 łyżka przyprawy do piernika
3/4 szklanka cukru
3 łyżki miodu
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
Krem
3 szklanki mąki
2 łyżeczki sody
1 łyżka przyprawy do piernika
3/4 szklanka cukru
3 łyżki miodu
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
Krem
2 galaretki
400 ml śmietanki 30 %
3 łyżki cukru pudru
galaretki zalewamy 1 szklanką wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę okruchy z ciasta
krem mieszamy
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z sodą przyprawą do piernika
dolewamy olej mleko miód mieszamy
ciasto dajemy do formy 27 x 17 cm
Wykonanie:
jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy mąkę przesianą z sodą przyprawą do piernika
dolewamy olej mleko miód mieszamy
ciasto dajemy do formy 27 x 17 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto kroimy na 3 części wyrównujemy
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto kroimy na 3 części wyrównujemy
1 ciasto i okruchy miksujemy
na ciasto wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy okruchami