Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Łazanki z pieczarkami

  


Łazanki z pieczarkami

Składniki:

2 szklanki mąki
2 jajka
1/3 szklanki wody
sól

Pieczarki
1/2 kg pieczarek 
1 cebula
2 łyżki masła
obrane pieczarki kroimy w plasterki 
podsmażamy z cebulą na maśle
odparowujemy nadmiar płynu dusimy 10 minut
doprawiamy solą pieprzem 

Wykonanie:
mąkę łączymy z jajkami wodą solą 
wyrabiamy ciasto wałkujemy 
lekko suszymy posypujemy mąką zwijamy w rulon
kroimy w 1/2 cm paski w poprzek 
odwracamy i znów kroimy 1/2 cm kwadraciki
łazanki gotujemy 3 minuty w dużej ilości osolonej wody 
odcedzamy łączymy z pieczarkami