Składniki:
80 dkg dorsza
sól pieprz
1/2 cytryny
mąka do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
Sos
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
1 cebula
Sos
3 ziela angielskie
3 liście laurowe
1 cebula
kawałek por białej cżęści
3 marchewki
3 pietruszki
2 selery
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną rybę osuszamy
3 marchewki
3 pietruszki
2 selery
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżka musztardy
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukaną rybę osuszamy
oprószamy solą pieprzem skrapiamy sokiem z cytryny
dajemy do lodówki na 1 godzinę
Sos
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na tłuszczu
dajemy do lodówki na 1 godzinę
rybę obtaczamy w mące smażymy na złoty kolor
Sos
cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na tłuszczu
dodajemy starte warzywa ziele angielskie liść laurowy
doprawimy solą pieprzem
doprawimy solą pieprzem
warzywa zalewamy 1 szklanką wody
dusimy 15 minut po przykryciem
dajemy musztardę koncentrat pomidorowy mieszamy
rybę podajemy z sosem na ciepło
dajemy musztardę koncentrat pomidorowy mieszamy
rybę podajemy z sosem na ciepło
lub na zimno przekładamy warstwami do naczynia
rybę przechowujemy lodówce