Mój kanał na YouTube

Translate

Rolada czekoladowa

 

Rolada czekoladowa

Składniki:
7 małych jajek
3/4 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju


Krem
400 g kremu orzechowego
duża garść krojonych orzechów włoskich

Galaretka
1 galaretka
galaretkę zalewamy szklanką wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy

Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę  
dodajemy olej  mąkę przesianą z proszkiem kakao 
ciasto mieszamy dajemy na blachę 38 x 34 cm 
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st 
gorącą roladę z papierem ściśle zwijamy w rulon studzimy
ciasto smarujemy kremem 
układamy pasek galaretki krem posypujemy orzechami 
zwijamy roladę dajemy do lodówki na 2 godziny 
wierzch smarujemy kremem posypujemy orzechami