Rolada czekoladowa
7 małych jajek
3/4 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Krem
400 g kremu orzechowego
duża garść krojonych orzechów włoskich
Galaretka
1 galaretka
galaretkę zalewamy szklanką wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy olej mąkę przesianą z proszkiem kakao
ciasto mieszamy dajemy na blachę 38 x 34 cm
wyłożona papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
gorącą roladę z papierem ściśle zwijamy w rulon studzimy
ciasto smarujemy kremem
układamy pasek galaretki krem posypujemy orzechami
zwijamy roladę dajemy do lodówki na 2 godziny
wierzch smarujemy kremem posypujemy orzechami