Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami
Składniki
60 dkg mięsa mielonego
1 cebula
2 ziemniaki
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
1 cebula
2 ziemniaki
sól pieprz słodka papryka
2 ząbki czosnku
Nadzienie
3 jajka
kawałek papryki czerwonej
kawałek papryki zielonej
kilka różyczek brokułu
garść fasolki szparagowej
jajka ubijamy z solą dodajemy warzywa masę mieszamy
Wykonanie:
do mięsa dajemy starte ziemniaki cebulę czosnek
dodajemy sól pieprz paprykę
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formę keksową smarujemy masłem 11 x 25 cm
Wykonanie:
do mięsa dajemy starte ziemniaki cebulę czosnek
dodajemy sól pieprz paprykę
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formę keksową smarujemy masłem 11 x 25 cm
wykładamy masą mięsną robimy wgłębienie dajemy warzywa
pieczeń pieczemy godzinę w 180 st