Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Krokiety z kiszoną kapusta i suszonymi grzybami

 

Krokiety z kiszoną kapusta i suszonymi grzybami

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1 jajko
3 łyżki stopionego masła 
sól pieprz

Farsz:
garść suszonych grzybów
1 cebula
1/2 kg kapusty kiszonej
sól pieprz tymianek

Wykonanie:
do miski dajemy mąkę wodę mleko jajko sól pieprz masło
ciasto dokładnie mieszamy zostawiamy na 30 minut

Do panierowania
3/4 szklanki ciasta naleśnikowego
bułka tarta

Farsz:
opłukane grzyby zalewamy woda moczymy na noc gotujemy godzinę 
grzyby i cebulę drobniutko kroimy podsmażamy 
dodajemy kapustę podlewamy wodą z grzybów 
gotujemy 40 minut pod przykryciem
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
na naleśniki nakładamy farsz składamy
krokiety zanurzamy w cieście obtaczamy w bułce tartej
smażymy na złoty kolor z obu stron