Składniki:
1 kg mięsa wołowego gulaszowego
1/2 szklanki czerwonego wina
2 cebule
3 ziarenka ziele angielskie
2 liści laurowe
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą i czosnkiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie podlewamy winem wodą
2 cebule
3 ziarenka ziele angielskie
2 liści laurowe
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wykonanie:
opłukane mięso kroimy w kostkę podsmażamy z cebulą i czosnkiem
dodajemy liść laurowy ziele angielskie podlewamy winem wodą
dusimy do miękkości około 3 godziny
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy koncentrat pomidorowy
gulasz zagotowujemy
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy koncentrat pomidorowy
gulasz zagotowujemy