Sałatka kalafiorowa
Składniki:1 średni kalafior
2 ugotowane jajka
1/2 szklanki groszku konserwowego
kawałek papryki czerwonej
kawałek papryki pomarańczowej
2 łyżki majonezu
1/2 cytryny
sól pieprz cukier ostra papryka kurkuma
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
kawałek papryki czerwonej
kawałek papryki pomarańczowej
2 łyżki majonezu
1/2 cytryny
sól pieprz cukier ostra papryka kurkuma
Wykonanie:
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie
z dodatkiem kurkumy szczypty cukru
kalafior odcedzamy studzimy
papryki jajka kroimy w kostkę
dodajemy odsączony groszek majonez sok z cytryny posiekany koperek pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem papryką
sałatkę mieszamy
sałatkę mieszamy