Racuchy z dyni i jabłek
Składniki:
1/2 kg startej dyni
1/2 kg startej dyni
4 jabłka
1 szklanka mąki pszennej
3 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól cynamon kardamon
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
dynie ścieramy na tarce o drobny oczkach
1 szklanka mąki pszennej
3 jajka
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól cynamon kardamon
tłuszcz do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
dynie ścieramy na tarce o drobny oczkach
jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach
dodajemy jajka mąkę cukier sól cynamon kardamon
ciasto dokładnie mieszamy
dodajemy jajka mąkę cukier sól cynamon kardamon
ciasto dokładnie mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron
racuszki zdejmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem
wierzch posypujemy cukrem pudrem