Racuchy jogurtowe z papierówkami
Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki jogurtu
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki jogurtu
4 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
wanilia
cukier puder
tłuszcz do smażenia
cukier puder
tłuszcz do smażenia
Jabłka
2 jabłka
cynamon
jabłka kroimy w kosteczkę oprószamy cynamonem
Wykonanie:
jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy wanilię mąkę proszek dolewamy jogurt
ciasto dokładnie mieszamy z jabłkami
racuszki kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem