Składniki :
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki jogurtu
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
60 dkg brzoskwiń
1/2 szklanki cukru
1 galaretka brzoskwiniowa
200 ml śmietanki 30 %
brzoskwinie dajemy na 2 minuty do wrzącej wody
obieramy ze skóry kroimy na pół usuwamy pestkę
brzoskwinie kroimy w dużą kostkę
dajemy do rondla dosypujemy cukier dusimy 10 minut
dosypujemy galaretkę mieszamy studzimy
śmietanę ubijamy na sztywno
łączymy z zimnymi brzoskwiniami
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
dodajemy mąkę przesianą z proszkiem
ciasto dokładnie dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto dokładnie dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
ciasto pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto kroimy na pól wykładamy krem
wierzch posypujemy prażonymi migdałami