Składniki:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
szczypta soli
3 łyżki stopionego masła
Farsz:
2 średnie cukinie
3 łyżki masła
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
10 dkg sera pleśniowego
sól pieprz tymianek pieprz cayenne
Wykonanie:
mąkę mleko wodę jajka masło sól łączymy robotem
ciasto naleśnikowe zostawiamy na 30 minut
naleśniki smażymy na suchej patelni
Farsz
cebule czosnek kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cukinie
doprawiamy obiema pieprzami czosnkiem tymiankiem
dusimy 10 minut pod przykryciem studzimy
dodajemy pokruszony ser mieszamy
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
naleśniki obsmażamy na patelni lub opiekamy w piekarniku