Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
1 pomidor
3 pieczarki
1/2 szklanki zielonego groszku
1/2 szklanki śmietanki 30 %
sól pieprz cukier
1 łyżka tłuszczu
sól pieprz cukier
1 łyżka tłuszczu
koperek zielona pietruszka
Wykonanie:
fasolkę płuczemy odcinamy końce kroimy na 4 cm kawałki
gotujemy 25 minut w osolonej wodzie z cukrem
pieczarki kroimy w kosteczkę
Wykonanie:
fasolkę płuczemy odcinamy końce kroimy na 4 cm kawałki
gotujemy 25 minut w osolonej wodzie z cukrem
pieczarki kroimy w kosteczkę
podsmażamy pokrojonymi pomidorami
dodajemy odsączoną fasolkę groszek dolewamy śmietankę
doprawiamy solą pieprzem
doprawiamy solą pieprzem
na koniec dajemy posiekaną pietruszkę koperek