Składniki:
2 małe cukinie
1 szklanka mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
garść koperku
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko łączymy z jajkami mąką posiekanym koperkiem
sól pieprz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko łączymy z jajkami mąką posiekanym koperkiem
doprawiamy solą pieprzem
ciasto dokładnie mieszamy
Cukinia
opłukane cukinie kroimy na 1/2 cm kawałki
oprószamy solą mąką zanurzamy w cieście
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor
wyjmujemy na ręcznik papierowy
ciasto dokładnie mieszamy
Cukinia
opłukane cukinie kroimy na 1/2 cm kawałki
oprószamy solą mąką zanurzamy w cieście
smażymy w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor
wyjmujemy na ręcznik papierowy