Składniki :
2 duże jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
3 duże łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Porzeczki
1/2 kg porzeczki
1/2 szklanki cukru
1 budyń
1 budyń
1/2 szklanki wody
1 galaretka
porzeczki zasypujemy cukrem zagotowujemy
dolewamy rozmieszany budyń
gotujemy 2 minuty mieszamy z suchą galaretką
masę studzimy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę dolewamy olej mleko
dodajemy kakao mąkę proszek
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 45 minut
ciasto kroimy na pół wykładamy porzeczkę
dajemy do lodówki na kilka godzin