Składniki:
6 dużych jajek
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa
600 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
3 łyżki kakao
4 łyżeczki żelatyny
1 duży słoik dżemu
Wykonanie:
jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy obie mąki przesiane z proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 25 x 30
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 35 minut
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
pieczemy w 170 st około 35 minut
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy z kakao płynną żelatyną masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy z kakao płynną żelatyną masę mieszamy
biszkopt kroimy na pół smarujemy dżemem
wykładamy masę przykrywamy biszkoptem
wierzch ciasta smarujemy kremem
wierzch ciasta smarujemy kremem
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin