Składniki:
1/4 główki kapusty pekińskiej
1 czerwona cebula
1 czerwona cebula
garść pomidorków
1 jabłko
1 marchewka
garść zielonej pietruszki koperku
Sos
3 łyżki kwaśnej śmietany
garść zielonej pietruszki koperku
Sos
3 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
2 ząbki czosnku
sól pieprz cukier do smaku
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
marchewkę jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebulę kroimy w kosteczkę pomidorki kroimy na pół
1 łyżka musztardy
2 ząbki czosnku
sól pieprz cukier do smaku
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
marchewkę jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebulę kroimy w kosteczkę pomidorki kroimy na pół
pietruszkę koperek siekamy
Sos
łączymy majonez musztardę śmietanę
Sos
łączymy majonez musztardę śmietanę
zmiażdżony czosnek sól pieprz
surówkę polewamy sosem krótko przed spożyciem mieszamy
surówkę polewamy sosem krótko przed spożyciem mieszamy