4 szklanki mąki
1,5 szklanka mleka
4 dkg drożdży
3 łyżki cukru
2 jajka
3 łyżki cukru
2 jajka
wanilia
Wykonanie:
do letniego mleka dajemy cukier drożdże
sól
tłuszcz do smażenia
40 dkg truskawek
Wykonanie:
do letniego mleka dajemy cukier drożdże
mieszamy rozczyn zostawiamy na 10 minut
do mąki dajemy rozczyn jajka wanilię
ciasto bardzo dokładnie
mieszamy zostawiamy w ciepłem miejscu na 30 minut
dodajemy pokrojone truskawki mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoto kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoto kolor wyjmujemy na ręcznik papierowy
wierzch posypujemy cukrem pudrem