Składniki:
80 dkg schabu
Farsz
30 dkg pieczarek
2 żółtka
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
2 łyżki masła
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy robimy nacięcia
oprószamy solą pieprzem majerankiem
Pieczarki
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na tłuszczu
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy robimy nacięcia
oprószamy solą pieprzem majerankiem
Pieczarki
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na tłuszczu
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
odparowujemy nadmiar płynu studzimy
dodajemy żółtka farsz mieszamy
w mięsie robimy nacięcia wzdłuż przez całą szerokość
odwracamy robimy z drugiej strony
nacięcia napełniamy farszem obwiązujemy nitką
wierzch mięsa smarujemy masłem
dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy godzinę w 190 st pod przykryciem
po tym czasie pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut
powstały sos przecedzamy zagęszczamy mąką zagotowujemy
dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy godzinę w 190 st pod przykryciem
po tym czasie pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut
powstały sos przecedzamy zagęszczamy mąką zagotowujemy