Mój kanał na YouTube

Translate

Schab faszerowany


Schab faszerowany


Składniki:
80 dkg schabu

Farsz
30 dkg pieczarek
2 żółtka
1 cebula
1 łyżka tłuszczu
2 łyżki masła

Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy robimy nacięcia
oprószamy solą pieprzem majerankiem

Pieczarki
pieczarki cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na tłuszczu
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
odparowujemy nadmiar płynu studzimy 
dodajemy żółtka farsz mieszamy

w mięsie robimy nacięcia wzdłuż przez całą szerokość
odwracamy robimy z drugiej strony 
nacięcia napełniamy farszem obwiązujemy nitką 
wierzch mięsa smarujemy masłem
dajemy do naczynia żaroodpornego
pieczemy godzinę w 190 st pod przykryciem
po tym czasie pokrywkę zdejmujemy pieczemy 30 minut
powstały sos przecedzamy zagęszczamy mąką zagotowujemy