Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej [25 dkg ]
2 żółtka
1/2 szklanki cukru pudru
10 dkg masła
Ser
80 dkg sera
1 szklanka białek [7szt]
1 szklanka cukru
1 szklanka cukru
garść rodzynek
Wykonanie:
do mąki dodajemy stopione masło cukier żółtka
Wykonanie:
do mąki dodajemy stopione masło cukier żółtka
ciasto zarabiamy dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy dajemy na blachę 27 x 17 cm
wałkujemy dajemy na blachę 27 x 17 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
Ser
ser miksujemy z białkami cukrem
masę serową mieszamy z rodzynkami wykładamy na ciasto
Ser
ser miksujemy z białkami cukrem
masę serową mieszamy z rodzynkami wykładamy na ciasto
ciasto pieczemy około 50 minut w 170 st