Babka serowa
Składniki:
5 jajek
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
20 dkg serka kremowego
3/4 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
20 dkg serka kremowego
3/4 szklanki oleju
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Lukier
4 łyżki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
składniki lukru dokładnie ucieramy
posypka
Wykonanie:
jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy serek obie mąki przesiane z proszkiem dolewamy olej
Wykonanie:
jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę
dodajemy serek obie mąki przesiane z proszkiem dolewamy olej
ciasto dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 24 cm wysmarowanej masłem
babkę pieczemy około 50 minut w 170 st
wierzch polewamy lukrem dekorujemy