Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Kluski po węgiersku z pieczarkami

 

Kluski po węgiersku z pieczarkami

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
2 łyżki masła
1 szklanka wody

Pieczarki
40 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki mała
szczypiorek
sól pieprz tymianek
obrane pieczarki kroimy w pasterki 
podsmażamy na maśle z cebulą 
dusimy około 10 minut odparowujemy nadmiar płynu
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem

Wykonanie:
do miski dajemy wodę żółtka stopione mało dodajemy mąkę
ciasto bardzo dokładnie mieszamy 
kluseczki kładziemy łyżeczką do osolonej wody
gotujemy 3 minut po wypłynięciu odcedzamy 
podajemy z pieczarkami