Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Ciasto Krówka


Ciasto Krówka

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 10 dkg masła 2 jajka 1/2 szklanki miodu
1/2 szklanki mleka 1,5 łyżeczki sody 1/2 szklanki cukru szczypta soli

Krem 25 dkg masła
1 szklanka masy kajmakowej
masło ucieramy do białości
dodajemy porcjami masę kajmakową okruchy z ciasta
krem mieszamy

Wykonanie:
do garna dajemy masło miód  mleko cukier
dodajemy sodę masę zagotowujemy studzimy
do maki dajemy jajka masę miodową wyrabiamy 
ciasto dajemy do formy 38 x 35 cm 
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
ciasto kroimy na pół wyrównujemy brzegi
okruchy ciasta suszymy w piekarniku
na ciasto wykładamy krem przykrywamy ciastem
wierzch smarujemy kremem posypujemy okruchami