Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Śledzie gajowego


Śledzie gajowego

Składniki:
3 duże filety ze śledzia  z zalewy octowej
lub śledzia a`la matias
4 śliwki suszone
4 łyżki koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki oleju
2 cebule 
garść suszonych grzybów 
sól pieprz majeranek 
jałowiec liść laurowy ziele angielskie

Wykonanie:
[śledzie a`la matias moczymy 2 godziny w mleku]

śledzie z zalewy kroimy w paseczki
suszone grzyby płuczemy zalewamy zimną wodą
zostawiamy na noc gotujemy do miękkości
cebule kroimy w piórka podsmażamy na oleju
dodajemy liść laurowy ziele angielski jałowiec 
pokrojone grzyby śliwki koncentrat pomidorowy
doprawiamy solą pieprzem majerankiem studzimy
całość mieszamy