Ciasteczka z dziurką
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej20 dkg masła
1/2 szklanki cukru
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ulubiony dżem
kokos do obtaczania
Wykonanie:
mąkę z masłem łączymy dodajemy żółtka śmietanę cukier proszek
Wykonanie:
mąkę z masłem łączymy dodajemy żółtka śmietanę cukier proszek
wyrabiamy ciasto dajemy do lodówki na 30 minut
wałkujemy foremką wycinamy parzystą liczbę ciasteczek
w 1/2 ciasteczek robimy otwór
dajemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st na złoty kolor około 12 minut
ciasteczka smarujemy dżemem składamy
pieczemy w 170 st na złoty kolor około 12 minut
ciasteczka smarujemy dżemem składamy
boki ciasteczek smarujemy dżemem obtaczamy w kokosie