Placki ziemniaczane z mięsem
Składniki:
7 średnich ziemniaków20 dkg zmielonej łopatki
3 łyżki keczupu
2 jajka
sól pieprz
2 duże łyżki mąki ziemniaczanej
sól pieprz
2 duże łyżki mąki ziemniaczanej
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy sól pieprz mąkę mięso jajka keczup pokrojony szczypiorek
masę bardzo dokładnie mieszamy
kładziemy niewielkie porcje na rozgrzany tłuszcz
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy sól pieprz mąkę mięso jajka keczup pokrojony szczypiorek
masę bardzo dokładnie mieszamy
kładziemy niewielkie porcje na rozgrzany tłuszcz
placki smażymy z obu na złoty kolor
zdejmujemy na ręcznik papierowy